199 klanten beoordeelden ons, lees hieronder hun ervaringen:

9.6 / 10
Gasketel CO vrij
035 - 7 99 20 99
Inloggen agenda
info@cv-service.nl
06 - 24 90 59 22
Installatie

Warmwatertoestellen verwarmen water om te douchen.

In de meeste huishoudens wordt warm water afgegeven door een cv combi ketel, die naast het opwarmen van de verwarming ook water op kan warmen.

Als er geen cv combi ketel aanwezig is zijn er meerdere manieren om warm water op te warmen.

Via een geiser water opwarmen is een mogelijkheid. Een geiser is geen voorraadtoestel. Een geiser gaat het water pas opwarmen op het moment dat de kraan open gezet wordt. We noemen dit een doorstroom toestel. Het voordeel van een geiser is dat het warm water nooit op is het nadeel is dat de straal water minder krachtig is dan bij een boiler en het langer duurt voordat het water warm bij de kraan is.

Via een boiler water opwarmen is een andere mogelijkheid. Een boiler is een voorraadtoestel wat op voorhand het water opwarmt zodat het paraat staat voor het moment dat u het nodig heeft. Een boiler kan een elektrische boiler zijn maar het kan ook een gasgestookte boiler zijn. Er bestaan ook boilers die aan een cv ketel gekoppeld kunnen worden zodat het een cv combi ketel wordt. Dit noemen we een indirect gestookte boiler. Het voordeel van een boiler is dat er een krachtige straal warm water uit komt en de wachttijd op warm water ook heel kort is het energieverbruik van een boiler is wel hoog omdat 24 uur per dag het water op 60°c gehouden moet worden. Een nadeel is dat een boiler leeg kan raken en dan moet er een tijd gewacht worden voor er warm water is.

Meer over boilers 

Daarnaast zijn er ook situaties waarbij wij een cv ketel ophangen waarvan we alleen het warm water gedeelte gebruiken en het cv gedeelte uitschakelen, intergas is bijvoorbeeld een ketel waarbij dit kan.

Een hele moderne manier van warm water maken is door middel van een Warmtepomp boiler. dit is een boiler waarbij de techniek van een warmtepomp gecombineerd word. heel erg mooi maar ook efficiënt, zo heeft een gewone boiler een omzet van 1kw stroom naar 1kw aan warmte. Maar een warmtepomp boiler heeft een omzetting (Cop) van 1kw stroom naar 4kw aan warmte.

Neem nu contact met ons op

>>Warmwater

Klantbeoordeling

199 klanten hebben ons beoordeeld met een gemiddelde van:

9.6 / 10