199 klanten beoordeelden ons, lees hieronder hun ervaringen:

9.6 / 10
Gasketel CO vrij
035 - 7 99 20 99
Inloggen agenda
info@cv-service.nl
06 - 24 90 59 22
Installatie

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een gesloten leidingsysteem waarin een vloeistof zit die rond gecirculeerd wordt door middel van een pomp. De vloeistof wordt vervolgens door factoren van buitenaf verwarmd of gekoeld.

Er zijn twee soorten warmtepompen:

  • Grond- of bodemwarmtepomp
  • Luchtwarmtepomp

In deze twee soorten van warmtepompen zijn nog weer diverse verschillende soorten te verkrijgen. De meest toegepaste warmtepomp is de luchtwarmtepomp. Deze is in een bestaand huis eenvoudig te installeren zonder vergunningen en grondboringen. Een grondwarmtepomp is bijna alleen te realiseren in een nieuwe situatie waarbij een huis nog gebouwd moet worden.

Een zonneboiler is ook een soort van warmtepomp, maar hier beschrijven we de warmtepomp die zijn warmte en koeling uit de grond of lucht haalt (niet uit de zon).

Grondwarmtepompen zijn er in heel veel uitvoeringen. De meest gangbare vormen zijn horizontale en verticale uitvoeringen bij de grondwarmtepompen. Bij de horizontale uitvoering worden de leidingen, net als de vloerverwarming in de woning, 2 meter onder de grond aangelegd. Bij de verticale uitvoering worden buizen heel diep in de grond geboord om zo warmte en koeling aan de bodemgrond te ontnemen. Beide vormen hebben voor- en nadelen maar deze zijn per situatie verschillend. Een groot voordeel is dat een warmtepomp 's winters warmte geeft en zomers koeling.

Luchtwarmtepompen zijn er in twee uitvoeringen. Een systeem met een buiten- en binnenunit, vergelijkbaar met een split-unit-systeem bij airco's. En er is een systeem met twee binnenunits waarbij er twee ventilatie-openingen in de gevel of dak komen.

Elke situatie is anders en vraagt om een passende oplossing en systeem. Wij adviseren u graag in een oplossing die bij uw wensen en situatie past.

Neem nu contact met ons op

 

>>>Warmtepomp

Klantbeoordeling

199 klanten hebben ons beoordeeld met een gemiddelde van:

9.6 / 10