198 klanten beoordeelden ons, lees hieronder hun ervaringen:

9.6 / 10
Gasketel CO vrij
035 - 7 99 20 99
Inloggen agenda
info@cv-service.nl
06 - 24 90 59 22
Rookgasafvoer

Gasketelwet Co vrij

Sinds 1-4-2023 mag alleen nog een erkend installateur werk verrichten aan een cv ketel of rookgasafvoer.

Zoals u wellicht begrepen heeft zijn er nieuwe eisen in de bouw regelgeving van kracht. Om ongelukken met koolmonoxide zoveel mogelijk te voorkomen gelden vanaf 1 april 2023 nieuwe eisen voor werkzaamheden aan uw gasverbrandingsinstallatie. Dit betekent dat u vanaf 1 april 2023 verplicht bent om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan uw cv-ketel, geiser, gashaard, -kachel of rookgasafvoer. Een installatiebedrijf inhuren dat niet gecertificeerd is of zelf klussen aan dit soort gasverbrandingsinstallaties is verboden en zelfs strafbaar. Er zijn dan ook hoge boetes voor zowel de installateur als de klant.


Onze monteurs hebben vorig jaar hun co certificaat behaald. 
Wat betekent dit certificaat voor u? Uw veiligheid heeft altijd bij ons hoog in het vaandel gestaan en dat zal uiteraard niet veranderen. Voornamelijk achter de schermen zijn er veranderingen doorgevoerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld een kwaliteitshandboek geschreven, is ons systeem aangepast en worden de werkzaamheden afgemeld bij de Kiwa (keurende instantie) waar wij ons bij aan hebben moeten sluiten. Daarnaast zijn de meetrapporten uitgebreider en zal door onze monteurs vaker het advies uitgebracht worden om bijvoorbeeld de rookgasafvoer te beugelen of het rookgasafvoerkanaal te vervangen in verband met het risico op koolmonoxide.


Een CO-vrij certificaat krijgt een installatiebedrijf niet zomaar. Hiervoor hebben wij een vaktechnische opleiding gedaan, Monteurs hebben ieder hun vakmanschap laten toetsen en is het bedrijf compleet op alle vlakken geconroleerd, is de werkwijze in het bedrijf aangepast en is speciale meetapparatuur gekocht. Ook vindt er controle plaats of ons bedrijf aan de wettelijke eisen blijft voldoen.

Omdat er zeker 50% van de installatie bedrijven, installateurs en zzp-ers hun erkinning niet gehaald heeft is er een zwaar te kort aan verwarmingsmonteurs en worden bedrijven die hun erkenning wel gehaald hebben overspoeld met werk wat zij niet aan kunnen, ook wij hebben hier last van en moeten vaak nee verkopen bij nieuwe klanten, die vervolgens de vraag stellen waar moet ik dan terecht, er is veel ontwetentheid.

Het antwoord hierop is simpel, elke installateur met de juiste erkenning zal voldoen, maar ook hier is veel onduidelijk, welke erkenning heeft een installateur nodig voor mijn woning en de werkzaamheden die verricht moeten worden.

Er zijn  4 erkenningen van belang:

  • NHK 2021
  • BRL K25000
  • BRL 6000-25 / 1
  • BRL 6000-25 / 2 gestapelde bouw

De NHK 2021 van de Stichting Nederlandse Haarden en kachelbranche is bedoelt voor werkzaamheden aan gas haarden.

De BRL K25000 is met name geschikt voor ZZP’ers en kleinere bedrijven, hoewel in principe ieder type onderneming met deze BRL kan werken. Het schema is beknopter en bij de audit doen we veel remote, dus op afstand. Dat zorgt voor meer flexibiliteit en kost minder tijd en dat is erg belangrijk voor kleinere bedrijven.

De BRL 6000-25 is geschikt voor grotere bedrijven en bedrijven die al in bezit zijn van een BRL 6000-AB certificaat. let er bij op dat een installateur de BRL 6000-25/1 nodig heeft om aan uw ketel te mogen werken. Woont u in gestapelde bouw (flat) dan heeft de installateur naast de BRL 6000-25/1 ook BRL 6000-25/2 nodig.

wat houden de verschillende onderdelen van de BRL 6000-25 in.

  • Voor Woonhuizen

BRL6000-25/1a

Installeren gasverbrandingstoestel met individuele luchttoevoer- en -rookgasafvoer


BRL6000-25/1b

Repareren gasverbrandingstoestel met individuele luchttoevoer- en -rookgasafvoer


BRL6000-25/1c

Onderhoud gasverbrandingstoestel met individuele luchttoevoer- en -rookgasafvoer


BRL6000-25/1d

Inbedrijfstellen gasverbrandingstoestel met individuele luchttoevoer- en -rookgasafvoer


BRL6000-25/1e

Inbedrijfstellen collectief na werkzaamheden


 

  • Voor Appartementen

BRL6000-25/2a

Installeren gasverbrandingstoestel met collectieve luchttoevoer- en -rookgasafvoer


BRL6000-25/2b

Repareren gasverbrandingstoestel met collectieve luchttoevoer- en -rookgasafvoer


BRL6000-25/2c

Onderhoud gasverbrandingstoestel met collectieve luchttoevoer- en -rookgasafvoer


BRL6000-25/2d

Opleveren gasverbrandingstoestel met collectieve luchttoevoer- en -rookgasafvoer met geschiktheidsverklaring


 

Onze erkenning klik op de afbeelding om te vergroten:

Hieronder een lijst met erkende installateurs met iets meer informatie over hun erkenningen kijk hier ,

Staat de een installateur hier niet tussen dan mag hij geen werk verrichten aan uw cv ketel, geen onderhoud, geen storing verhelpen of een ketel vernieuwen.

Een folder met uitleg over het belang van een erkend installateur en de gevolgen van een niet erkende installateur die aan uw installatie werkt vindt u hier

>Gasketelwet Co vrij

Klantbeoordeling

198 klanten hebben ons beoordeeld met een gemiddelde van:

9.6 / 10