198 klanten beoordeelden ons, lees hieronder hun ervaringen:

9.6 / 10
Gasketel CO vrij
035 - 7 99 20 99
Inloggen agenda
info@cv-service.nl
06 - 24 90 59 22
Installatie

Zonneboilers voor de opwekking van warm water.

Een zonneboiler met zonnepanelen is een systeem dat in combinatie met uw combi-ketel werkt. Het systeem bestaat uit een grote boiler, een zonnecollector op het dak en de nodige meet- en regeltechniek.

Het principe van een zonneboiler is vrij simpel. De combi-ketel verwarmt uw tapwater naar minimaal 65°c. In rekentabellen wordt ervan uitgegaan dat het toegevoerde water uit de waterleiding naar de combi-ketel 5°cis. Dit houdt in dat uw combi-ketel een temperatuurverschil van 60°c op moet warmen. Met behulp van een zonneboiler wordt dit temperatuurverschil verkleind.

Hoe werkt dit nu precies? Een zonnecollector verwarmt het water wat er doorheen stroomt door de warmte van de zon. Het opgewarmde water wordt vervolgens opgeslagen in de boiler. Met mooi helder weer kan het water in de boiler opgewarmd worden tot 80°c en op minder zonnige dagen tot 40°c.

Hier zit de energiebesparing van een zonneboiler. Als u warm water pakt dan stroomt het water uit de boiler door de combi-ketel die vervolgens signaleert of deze moet bijverwarmen of niet. Als het water in de zonneboiler 80°c is, hoeft de combi-ketel niets bij te verwarmen en als het bijvoorbeeld 40°c is dan zal de combi-ketel 25°c bijverwarmen tot 65°c.

Een combinatie van warmwaterpanelen en elektrapanelen is ook mogelijk.

We hebben momenteel ook een zonneboilersysteem dat naast tapwater ook het cv water kan verwarmen door middel van de zon; een uniek systeem omdat voorheen enkel verwarming van tapwater mogelijk was.

Er zijn druk systemen en leegloop systemen (terugloop systemen) in de handel, ieder heeft zijn eigen voordelen

Zonneboiler onderhoud

 

zonneboiler zonneboiler3 zonneboiler4 zonnepaneel zonnepanelen4

 

naast het onderhoud van een zonneboiler en zonnecollector kunt u bij ons ook terecht voor het opnieuw vullen van de boiler en/of collector met glycol, het spoelen en ontluchten van het systeem.

Onderhoud

Neem nu contact met ons op

>>>Zonneboilers

Klantbeoordeling

198 klanten hebben ons beoordeeld met een gemiddelde van:

9.6 / 10