199 klanten beoordeelden ons, lees hieronder hun ervaringen:

9.6 / 10
Gasketel CO vrij
035 - 7 99 20 99
Inloggen agenda
info@cv-service.nl
06 - 24 90 59 22

Vaillant AirMonitor

30-03-2019

Vaillant AirMonitor

Nieuw wapen tegen koolmonoxide Zoals u ongetwijfeld weet heeft Vaillant in haar nieuwste ecoTEC exclusive standaard een koolmonoxide (CO)-sensor zitten die het toestel uitschakelt, wanneer er een te hoge concentratie koolmonoxide gemeten wordt. 

Een onjuist afgesteld of niet correct schoongemaakt gastoestel kan het levensgevaarlijke gas produceren. maar ook van buiten koment onheil kan zorgen voor koolmonoxide in de woning. Elk jaar leidt dit incidenten met slachtoffers. Dit najaar bespreekt het kabinet welke stappen de installatiebranche moet nemen om het aantal ongevallen en de gevolgen hiervan terug te dringen. Vaillant wil haar verantwoordelijkheid nemen, en loopt hier op vooruit. Na de CO-sensor in het nieuwste toestel komt Vaillant in januari 2017 ook met een apparaat dat het risico op koolmonoxidevergiftiging via cv-ketels tot een minimum terug kan dringen: de airMONITOR.

Hoe werkt het? De airMONITOR is een detector die bij een te hoog gemeten concentratie koolmonoxide het aangesloten toestel direct uitschakelt.

Hoe werkt het? De airMONITOR wordt op minimaal een halve meter afstand en op anderhalve meter hoogte aangesloten tussen de ketel en de stroomtoevoer van het toestel. Op het moment dat de monitor te veel koolmonoxide meet, wordt de stroomtoevoer afgesloten, en stopt de ketel met het produceren van rookgassen en geeft het een storingsmelding. De gebruiker wordt op deze manier niet langer blootgesteld aan koolmonoxide. Het toestel werkt dus veilig, of meldt een storing. De airMONITOR is nu leverbaar voor 175,- inclusief montage en btw.

>>>Vaillant AirMonitor

Klantbeoordeling

199 klanten hebben ons beoordeeld met een gemiddelde van:

9.6 / 10